d

• Project — Dark ‘n Stormy

Use your mouse or arrow keys to navigate

Customised steel elements, dark in unison, are located throughout in the form of a drinks bar, indoor planter and storage nook under the island bench.

This efficient and flexible space literally must ‘weather the storm’ that is three lively, high-spirited and hungry young boys. Previously, this three-level townhouse in bayside Melbourne was doing just fine until not one, not two but three boys came along. Suddenly, the existing kitchen and family room could not accommodate the now dynamic lifestyle of this young family.

To extend the rear space 1200mm to the boundary, steel beams and channels were implemented to support the floors above. Exposed, these become a feature driving the concept design. Robust and hardworking materials such as concrete, timber and tiles feature, these and the steel tempered by the greenery. Long benches provide ample workspace for cooking while an impressive wine and spirit collection is accommodated via the bar and clever storage throughout.

Photos by Dean Bradley

More projects —

Discuss a project with us —

Get in touch by filling out your details here or email us on info@dangayfer.com and we’ll get right back to you.

Message / Project Description